Danssante

En plattform för samarbete

Danssante är den gemensamma plattformen för samarbetet mellan Berenike och Helen, det är alltså inte namnet på en dansgrupp.

Helen och Berenike har länge dansat ATS® på varsitt håll, Helen boende i Stockholm och Berenike i Uppsala. Båda undervisar också i ATS® sedan flera år. Nu dansar de tillsammans, oftast i den kanske mest dynamiska och levande konstellationen inom ATS – duetten, men ibland också tillsammans med andra dansare.

Föreställningar, workshops och kurser

Helen och Berenike medverkar gärna vid olika evenemang med föreställningar och workshops. De håller också regelbundna kurser i Uppsala och Stockholm på olika nivåer. De är väldigt omtyckta dansare och kursledare som besitter en gedigen kunskap i ATS® som de inhämtat under många års studier både i Sverige och utomlands och de fortbildar och uppdaterar sig kontinuerligt inom stilen med stor nyfikenhet och passion.

För Helen & Berenike är fokus alltid dansglädje, publikkontakt och energi, och de har en bredd och förmåga att anpassa sina framträdanden så att det passar till det specifika sammanhanget, vare sig det är ett företagsevent, ett bröllop eller en festival.

Här dansar Helen & Berenike på Etnografiska museet under Kulturnatt Stockholm 2014.

Här är Berenike och Helen den 25 januari 2014, under föreställningen Hauken-I-Redet 15 i Oslo, som anordnades av Oslo Tribal Bellydance School.

 

youtubekanalen Danssante kan du se fler dansframträdanden.

 

Vilka är vi?

Berenike började dansa ATS® 2005 och uppdaterar sig kontinuerligt inom dansformen med stor nyfikenhet och passion. Hon är certifierad lärare i ATS® och FCBD® Sister Studio. Hon har tidigare även dansat orientaliskt och indiskt (Bharata Natyam) samt afrohaitisk vodoodans, och har fortbildat sig i Skapande dans på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut).

Helen är certifierad lärare i ATS® och FCBD® Sister Studio. Hon har dansat ATS® sedan 2004 och undervisar sedan 2009. Helen fortbildar sig kontinuerligt inom stilen och tar ofta workshops i andra danser. Hon har tidigare dansat Flamenco, Tribal Fusion och Bollywood.

Samarbetet startade hösten 2012 med en gemensam workshop i duettsteg för ATS® och sedan dess har det blivit uppträdanden på ett flertal olika evenemang såsom Asienfestivalen på Östasiatiska museet, We Are Sthlm, Feministiskt Forum Stockholm, Kulturnatt Stockholm på Etnografiska museet, Arabian Nights Galashow på Nalen, välgörenhetsföreställningen Hauken-I-Redet 15 i Oslo, Nordea, Jugal Bandhi show på Östasiatiska museet, Studiefrämjandets julavslutning i Stockholm, Kulturnatt Uppsala, Earth Hour evenemang i Gottsunda Centrum, Dansens dag på Gottsunda Dans & Teater, Kulturernas Karneval, Pride Stockholm och dansföreställningen Tusen och en dans.

Kontakt och bokning

Vi är tillgängliga för dansuppdrag, kontakta oss med dina idéer och önskemål så ska vi säkert kunna ordna något som passar ditt evenemang! E-post: danssante@gmail.com

 


    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *